Badkapelconcert


Dit evenement vindt plaats van 13 oktober 2018 tot en met 11 mei 2019. De eerstvolgende keer is op 24 november 2018 16:00

  • Locatie:
    Nieuwe Badkapel
  • Toekomstige data:

zaterdag 13 oktober
Dit Badkapelconcert wordt gegeven door Frank Liebscher (baritonsaxifoon) uit Leipzig en Bert Mooiman op orgel en piano. Werk van o.a. J.S. Bach en improvisaties.

Bach creëerde met zijn 6 suites voor cello solo een briljante cyclus vol technische en muzikale uitdagingen. Wanneer deze muziek wordt uitgevoerd op saxofoon, zijn de moeilijkheden anders, maar zeker niet geringer. Frank Liebscher is de uitdaging aangegaan de suites uit te voeren op baritonsaxofoon, waardoor de oorspronkelijke toonsoorten en omvang behouden konden blijven. De saxofoon is een relatief jong instrument met een klank die de menselijke stem dicht benadert. Op dit instrument krijgt Bachs tijdloze muziek een nieuwe, expressieve vitaliteit, en zelfs een subtiele sensualiteit. In Liebschers benadering komen improvisatie en interpretatie bij elkaar, en een respectvolle houding tegenover de compositie staat de artistieke vrijheid niet in de weg. Frank Liebscher viert Bachs 333ste verjaardag met een Europese tournee – nu in Scheveningen!

Entree: € 10,00 (incl drankje na afloop)

Badkapelconcert