Jong | Nieuwe Badkapel
Jong Jong

Leerhuis Tieners

Het Leerhuis Tieners is een vorm van catechese voor tieners van ongeveer 12-20 jaar. Na de herst- en voorjaarsvakantie start er een blok van enkele weken waarin een thema centraal staat. Het thema wordt met elkaar gekozen. Per blok kan de dag van het leerhuis verschillen. Bij de start en aan het einde van het seizoen wordt er gezellig met elkaar gegeten of een andere activiteit ondernomen. Wil jij ook meedoen? Neem dan contact op met de predikant.

  • Er zijn nog geen bijeenkomsten gepland

Sirkelslag

Sirkelslag is een spel waarbij het gaat om creativiteit, actie, teamspirit en heel veel lol! In het hele land doen op vrijdagavond honderden kinderen tegelijk aan dit spel mee en gaan de strijd aan tegen elkaar. Van tevoren weten de kinderen niet welke opdrachten uitgevoerd moeten worden, maar dat het leuk en gezellig wordt, staat vast.

Er staat ieder jaar een ander thema centraal dat een link heeft met een verhaal uit de Bijbel. Je hoeft voor dit spel echter geen kennis over de Bijbel te hebben. Hierdoor kan iedereen meedoen en zijn bijdrage leveren tijdens de spellen.

Voordat het spel begint eten we met elkaar in de Kapelzaal en is er tijd om elkaar beter te leren kennen.

In november is Sirkelslag KIDS voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar en in februari is Sirkelslag Young voor tieners van 12 tot en met 16 jaar.

  • Er zijn nog geen bijeenkomsten gepland

Kinderkerstfeest

Elk jaar op Kerstavond, 24 december, is het kinderkerstfeest in de Nieuwe Badkapel, waarin kinderen natuurlijk de hoofdrol spelen. Er wordt samen gezongen, gespeeld en geluisterd naar het kerstverhaal. Het kinderkerstfeest begint om 18:30 uur en duurt ongeveer 45 minuten.

Na afloop is er gelegenheid om rondom de vuurkorven warme chocolademelk, limonade en voor de volwassenen glühwein te drinken en kerstkransjes te eten.

De Bethelkerk en de Nieuwe Badkapel organiseren dit kinderkerstfeest gezamenlijk.

Meer informatie over het kinderkerstfeest is te vinden op www.hetkinderkerstfeest.nl.


Samenwerking met scholen

Wilt u met uw klas of school een bezoek brengen aan een kerkgebouw dan openen we de deuren van de Nieuwe Badkapel graag voor jullie. In overleg kunnen we een programma aanbieden waarbij we een Bijbelverhaal kunnen voorlezen, uitleg geven over alles wat er in de kerk te zien is, en uiteraard staan iets te drinken en snoepen klaar. We passen het programma aan op de leeftijd van de kinderen. Zelfs kinderen uit groep 1-2 hebben met veel plezier aan zo’n programma meegedaan.

Het kerkgebouw kan ook worden gebruikt voor bijvoorbeeld een paasviering of kerstfeest.

We staan open voor andere vormen van samenwerking. Als u ideeën heeft of twijfelt wat we kunnen beteken, kunt u contact opnemen met de contactpersoon.

Ps. Er hoeft bij ons in de kerk niet te worden gefluisterd en er mag worden gerend 😉