Cultureel & creatief | Nieuwe Badkapel

Badkapelconcerten

De Badkapelconcerten zijn op de laatste zaterdagmiddag van de maand en beginnen om 16:00 uur. De toegang is vrij en na afloop is er een uitgangscollecte voor de kosten. Kijk in de agenda of op facebook voor de datum en thema van het volgende concert.


Badkapel Cultureel

‘Badkapel Cultureel, Zin aan Zee’ is een serie waarin verschillende culturele activiteiten worden georganiseerd, zoals lezingen, theater bezoeken en film vertoningen. Zingeving is een belangrijk thema in deze activiteiten.


Nacht van de Bevrijding

Eén nacht per jaar komt de meest bijzondere combinatie van beeld, woord en geluid samen in een unieke ervaring: De Nacht van de Bevrijding. In die nacht van 4 op 5 mei gaan de bezoekers letterlijk én figuurlijk van donker naar licht; het programma begint om 5:00 uur in het nachtelijk donker en volgt de lijn van oorlog naar vrede.

Meer informatie op www.nachtvandebevrijding.nl en Twitter.

Enkele reacties via Twitter:

Goed begin van 5 mei met lezing Frits Wester over de Hoop van elke dageraad. Met muziek van Beethoven ontwaakt in volle Nieuwe Badkapel.
– Hans Hemmes, @haagsehans

‘Hoop maakt het verschil tussen nacht en dag’
– Frits Wester, @fritswester

De nacht vd Badkapel is voorbij, Bevrijdingsdag begonnen!
– Chris Schaapman, @chrisschaapman, Statenlid Zuid-Holland

Wat een schitterende, serene bijeenkomst @NachtvdBadkapel in het kader van Bevrijdingsdag. Eervol dat ik de overdenking mocht uitspreken.
– Rabin Baldewsingh, @RSBaldewsingh

  • Er is nog geen nadere informatie over de eerstkomende Nacht van de Bevrijding

Creatieve cursussen

De Nieuwe Badkapel biedt gedurende het jaar onder leiding van professionals creatieve cursussen aan. De Kapelzaal van de Nieuwe Badkapel wordt tijdens de cursussen omgetoverd tot een werkplaats van creativiteit. De cursussen zijn op een doordeweekse ochtend of middag en voor iedereen toegankelijk. Een creatieve cursus bestaat uit 5 tot 8 lessen. De kosten van een cursus zijn inclusief koffie en thee.

Het aanbod creatieve cursussen bestaat uit o.a. boetseren, teken- en schilderles, stemontwikkeling en levensboek maken. Het cursusaanbod wisselt per seizoen. Informatie over de cursussen die op dit moment worden aangeboden, is in de agenda te vinden. Neem voor meer informatie contact op met de contactpersoon.

  • Er zijn nog geen cursussen gepland

Oude liedboeken vouwen

In de Nieuwe Badkapel wordt sinds enige tijd een nieuw liedboek gebruikt. Voor de oude liedboeken is een prachtige nieuwe bestemming gevonden. Met de bladzijden uit deze boeken gaat men creatief aan de slag. De liedboeken worden op een simpele manier verwerkt tot egels, engelen, duiven, kransen of kerstballen. In een handomdraai leert u een engel of egel te vouwen of kunt u anderszins creatief aan de slag. Instructies en materiaal zijn voorhanden. Het is eenvoudig en leuk werk dat ook thuis gedaan kan worden. De gemaakte egels, engelen en kransen worden verkocht. De verkoop komt ten goede aan de restauratie van het orgel.

  • Er zijn nog geen data gepland